ptr
g1ribbonsmall
thumbnail_img_0165
thumbnail_img_0161
thumbnail_img_0129

Even voorstellen

Welkom bij Cattery The Virtue.

Ik ben Leonie Coolen en woon met mijn Ragdolls in Limburg. Cattery The Virtue is een kleine Ragdoll Cattery waar onze katten onze huisgenoten zijn. Nadat ik een van mijn htk`s op een leeftijd van 16 jaar heb moeten laten inslapen, ben ik me gaan verdiepen in het ras de Maine Coon, een ras wat me al heel wat jaren trok. En daar kwam in Januari 2015 mijn eerste Maine Coon poes, Siep. Tijdens de zoektocht naar een Maine Coon, viel mijn oog ook op het ras de Ragdoll. En aangezien ik er een 3de poes bij wilde, zodat Siep niet alleen zou zijn, daar de andere htk ook al 16 was en helaas de nodige ouderdoms kwaaltjes had, kwam in Mei 2015 de Ragdoll Saar. Wat een heerlijke poezen. Ieder met heel zijn eigen karakter en uiterlijk. Ik wist tijdens mijn zoektocht, dat ik een keer een nestje wilde gaan fokken en dat het daar waarschijnlijk niet bij zou blijven. Eerder heb ik met mijn rashond en met mijn schapen gefokt en weet dat daar mijn passie ligt. De catterynaam The Virtue, wat `de deugd` betekent, was al snel een feit! Langzaam aan werd de liefde voor de Ragdoll groter dan die voor de Maine Coons en heb ik besloten daarvoor te gaan. En fok nu dus alleen nog Ragdolls.

Bij het fokken van mijn eerste nestje heb ik hulp gekregen van een goede en ervaren fokker die tevens mentor is, waarvoor mijn grote dank. Omdat ik het belangrijk vind om op een goede en verantwoorde wijze te fokken, heb ik de PawPeds G1 cursus gevolgd en behaald en sta momenteel op de wachtlijst voor de G2. Verder hoor en zie ik graag hoe collega fokkers `werken` om ook zo mijn kennis te blijven verbreden.

Als de natuur meewerkt, zal er af en toe zal er een nestje kittens gefokt worden volgens de richtlijnen van Mundikat en met ouderdieren die alle benodigde gezondheidstesten hebben doorstaan. De kittens zullen de eerste weken op de slaapkamer door brengen en met een leeftijd van 5 weken naar de woonkamer verhuizen om zo goed gesocialiseerd te worden met de dagelijkse dingen, met kinderen en honden. Voor meer info omtrent kittens, zie kittenbeleid, planning en kittens.

Ik ben lid van Mundikat.

U bent altijd welkom om kennis te komen maken met onze Ragdolls, ook wanneer we geen kittens hebben, zodat u het ras (nog beter) leert kennen en met eigen ogen kunt zien hoe geweldig de Ragdoll is!

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem gerust contact met ons op. Veel plezier op onze website!

img_2060kl